15 Şubat 2012 Çarşamba

karaköy genelevi

 hiç kerhaneye gidip ter atmamış bir kişi olarak her 18 yaşını geçmiş delikanlı gibi yolumun oraya düşmesi gerektiğini biliyordum .kız arkadaşınızla istediğiniz kadar sevişin eğer zürafa sokağa yolunuz düşmemişse siz bakirsiniz kardeşlerim ! illa içeri girip ablalarımızla temas kurmanıza luzum yok gidin o havayı soluyun en azından  zira ben sırf merakımdan o yola çıkmıştım .

 her neyse uzatmaya gerek yok arkadaşımla buluştuk yola düştük . treniydi motoruydu derken motorun neredeyse tamamı eminönünde indi . karaköy yolcusu bir kaç apaçi arkadaş , tarzıyla marjinalliğin doruk noktasında kızlar ve biz kalmıştık  .

 motorun u dönüşü sonrası galata köprüsünün paralelinde süzüle süzüle iskeleye vardık . yola düşmüştük . ılık bir gündü . tiplerden zürafa sokağa yaklaştığımız hissediliyordu  .  yurdumuzun nezih insanları pezevenk abilerimiz " gençler onların ki çuval gitmeyin oraya daha iyisi var" tarzı  sözlerle müşteri çekmeye çalışıyor yanaşmayınca sikecekmiş gibi bakıyorlardı .

Derken polis kontrolü sonrasında girdik ... beyaz giyinen esmer kıvırcık saçlı  bunun yanında sigaradan bıyıkları sararan ve yıllardır buranın müptelası olan beyaz kazaklı amcamız aklıma barış mançonun " zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü " sözlerini hatırlatıyordu . ( daha sonra araştırdığımda onun zürafa değilde zürefa olduğunu öğrenmiştim  )

 sağdan soldan taciz edilmekteydik . bütün kadınlar bizim yakışıklı erkeksi ve kışkırtıcı olduğumuzu iddia ediyorlardı ." bebeğim gelsenize bir şey söyliyceeeeem" " yakışıklı tatlıııııııııııım " ama aynı şeyi beyaz giyinen amca içinde söyledikleri düşününce kendimi aldatılmış hissediyordum . ben zaten bu aldatılma hissine meyilli bir adamdım her zaman .

kadınlar erkeklere laf atıyor erkekler eğer bokunu çıkarıyorsa analarına küfür yiyerek oradan uzaklaştırılıyorlardı buranın sahibi bu kadınlardı çünkü.

her yer buram buram seks kokuyordu yahu ama seksin en iğrenç hali barbarlık deryasında yüzüyordum . karaköyün şifreleri çözülmeye başlamıştı . ben bunları düşünürken arkadaşım kızıl saçlı bir kadına gözünü dikmişti hiç icazet almasına gerek kalmadan "bekliyorum" dedim . beklediğimden çok erken geldi kadının meşhur orospu tavrıyla hadi be bitir işini tarzında sözleri mi yahut  ergenlikten mi işlem çabuk bitmişti . içimden "senin neyine amcık hoşafı" desemde sadece acıyan gözlerle baktım ona o da utanan gözlerle bakıyordu . belki seks hayatı orada bitmişti pipisi çürümeye yüz tutmuştu.

durum buydu karaköy buydu filmlerde gördüğümüz sahnelerden farksızdı .

ama ne olursa olsun ne kadar pislik olursa olsun yine söylüyorum gidin görün ibneler şehrin bu yüzünüde . bu pis olarak adlandırdığım yer ne kadar iğrenç olursa olsun hastalıklardan uzak ve potansiyel tecavüzcülerin önüne geçen tatlı bir sokaktır aslında .  daha sonra iyice araştırdığımda bu kadınların çok büyük problemleri olduğunu öğrendim üzüldüm ben onların tatlıları yakışıklıları bebekleriydim onları böyle bırakıp gitmek içini parçalıyordu .ama  elden ne gelir?


                                           
                                                                  matild manukyan
                                                                    1914 - 2001


son olarak manukyan ailesini ülkemize böyle önemli bir değer kazandırdığı için rahmetle anıyorum .

2 yorum:

  1. bende gitmeye düşünüyorum kardeş bir arkadaşla ücreti biliyor mu diye soruyor, şubatta gideriz herhalde :) ne tavsiye edersin, yazını okuduk ;)

    YanıtlaSil
  2. Çok zürefa sokak hikayesi dinledim hepsi aynı
    Kendiminki de aynı şekilde hey sana bişey söyliycem

    YanıtlaSil